appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

dr Kelder en Co

Hongarije op het strafbankje

zaterdag 14 april 2018, 13:10 uur

Victor Orban, de permier van Hongarije, heeft afgelopen week weer glansrijk de verkiezingen in zijn land gewonnen. Dat is een zorgelijek zaak, volgens presentator Eric Smit, want Orban neemt het niet zo nauw met de Europese democratische waarden.

Ook Europarlementariër Judith Sargentini, Groen Links, vindt dit een zorgelijke ontwikkeling. Zij heeft de stand van de democratie in Hongarije onderzocht en probeer haar collega's in het Europese parlement te bewegen om sancties in te stellen tegen het Hongarije onder leiding van Orban.

Eric Smit belt met Sargentini en vraagt haar ook om onconventionele maatregelen te nemen. Luister naar wat hij vraagt en hoe zij dit opvat.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1