appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

dr Kelder en Co

Wellens weet het beter: de Griekse schuldenberg

zaterdag 27 januari 2018, 13:06 uur

Professioneel betweter en cijferfetisjist Arno Wellens werpt deze week zijn blik op de Griekse schuldenberg. We zullen het geld dat wij in het failliete land hebben gestoken nooit meer terugzien, betoogt hij. En de sluizen richting het noodlijdende zuiden gaan gewoon weer open.

Dat betekent in de ogen van Wellens dat er per Nederlandse werkende al zo'n 50.000 euro in een groot Grieks zwart gat is verdwenen. Of Grieks? Hij berekent dit bedrag door naar de Nederlandse steun te kijken die naar alle noodlijdende zuidelijke Europese lidstaten is gegaan.

Achter onze rug

En volgens Wellens blijft het daar niet bij, dat de Grieken binnenkort extra steun gaan ontvangen, wordt volgens hem door de Fransen en Duitsers beklonken zonder dat we daar iets over te zeggen hebben.

"We kunnen wel heel hard roepen: geen cent naar de Grieken, maar het wordt gewoon achter onze rug geregeld", zegt Wellens.

De btw-verhoging wordt volgens hem ingezet om deze extra hulp te financieren.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1