appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

dr Kelder en Co

“Alle Maserati's naar het Binnenhof”

zaterdag 20 januari 2018, 13:12 uur

Jort Kelder heeft alle bezitters van een Porsche, Bentley of Maserati opgeroepen zich te verzamelen op het Binnenhof om daar de boel te blokkeren. Doel is de regering te dwingen de teveel betaalde vermogensrendementsheffing over 2014 terug te betalen.

Het Hof in Amsterdam oordeelde vorige week dat de vermogensbelasting in 2014 onterecht is berekend met een fictief rendement van 4 procent. Dat is in werkelijkheid niet behaald dat jaar en dus had de staat dat percentage ook niet mogen gebruiken.

Het Hof heeft echter geen gevolgen verbonden aan die uitspraak. Er is dus niet geoordeeld dat er ook een compensatie moest komen of dat de teveel betaalde belasting terugbetaald moest worden. Met zijn oproep hoopt Kelder druk te zetten op het kabinet.

Lees in dit artikel in het Financieel Dagblad meer over deze uitspraak.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1