appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: dr Kelder en Co

dr Kelder en Co

Presentator: Jort Kelder

Luister terug

Heroverwegen: een politieke term voor intrekken

zaterdag 6 oktober 2018

Volgens hoogleraar Jan van der Streek is het wel duidelijk dat afschaffing van de dividendbelasting nu van tafel is, nu Unilever niet naar Nederland komt. Het pakket aan belastingmaatregelen dat klaarligt moet worden herzien. In dr Kelder en Co bespreekt hij met dr Kelder hoe dat er het beste uit kan komen te zien.

Dubbel gevoel

In zekere zin is Jan van der Streek één van de oppokers van de dividendrel: hij is de hoogleraar die (samen met promovendus Martijn Nouwen) het WOB-verzoek indiende dat leidde tot de openbaring van de memo’s over de dividendbelasting. “Ik heb een dubbel gevoel. Ik was heel blij dat de afschaffing van de dividendbelasting van tafel is. Maar ik was natuurlijk niet blij dat Unilever het hoofdkantoor niet in Nederland gaat plaatsen." Volgens Van der Streek is 'heroverwegen' duidelijk een politieke term voor intrekken.

Heroverwegen of intrekken: het is duidelijk dat het pakket aan belastingmaatregelen dat er nu ligt van inhoud zal veranderen. In dr Kelder en Co helpen Van der Streek en dr Kelder een handje en doen zij een poging om tot een ideaal pakket te komen.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1