appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nooit Meer Slapen

dr Kelder en Co

Presentator: Jort Kelder

Luister terug

De jonge doctor: betere planten in de toekomst

zaterdag 10 maart 2018

Het aantal mondjes dat gevoed moet worden neemt toe. Willen we in 2050 nog te eten hebben dan is kennis over de immuunsystemen van planten zeer waardevol. Jonge doctor Tom Raaymakers van de Universiteit Utrecht heeft met zijn proefschrift de kennis over dit onderwerp vergroot, wat bij kan dragen aan betere gewassen in de toekomst.

Raaymakers heeft gekeken naar de zandraket (in de plantenbiologie vergelijkbaar met een muis of rat uit het dierenlab) en het ons allen welbekende sla. Zijn onderzoek is waardevol omdat als de schade veroorzaakt door ziekteverwekkers kan worden weggenomen, dat we 500 miljoen tot 4 miljard meer kunnen voeden.

Lees hier meer over het proefschrift van Raaymakers.

In de rubriek 'de Jonge Doctor' laat dr Kelder elke week een pasgepromoveerde aan het woord om te vertellen over de kennis waarmee hij de wereld van de wetenschap heeft verrijkt. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1