appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Dit is de Zondag

Presentator: Wisselende presentatie

Luister terug

De Ongelooflijke Podcast met Geert Mak over Europa, religie en een zwarte horizon

zondag 18 oktober 2020

"We gaan zware tijden tegemoet. Wat er zal gaan gebeuren, geen mens die het weet, maar de horizon tekent zwart." Het waren ernstige woorden die Geert Mak onlangs sprak bij zijn Prinsjesdaglezing. In De Ongelooflijke Podcast vertelt hij waarom we ons bevinden in een historische overgangsfase.
Geert Mak schreef bestsellers als 'In Europa' en 'De Eeuw Van Mijn Vader'. Hij combineert geschiedenis, reizen en politiek op een boeiende manier en heeft als domineeszoon een scherp oog voor religie.
Onlangs schreef Mak het boek 'Grote Verwachtingen', een geschiedenis van het Europa van de laatste 20 jaar, maar we staan in deze podcast ook stil bij die opvallende lezing die hij gaf op Prinsjesdag, waarin hij een hartstochtelijke oproep deed aan de kerken.

Journalist David Boogerd en theoloog Stefan Paas gaan in gesprek met Geert Mak over het Europa dat hem zo lief is, maar tegelijkertijd ook zo worstelt met zichzelf.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1