appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

Dit is de Nacht

Angstige senioren op het web

dinsdag 6 februari 2018, 02:00 uur


Deel 2


Deel 1


Misschien herkent u dit: u moet voor alweer uw DigiD aanvragen om uw belastingszaken te kunnen doen, of, u komt voor de zoveelste keer op een feestje waarvan de uitnodigingen via Facebook waren verstuurd. Kortom, u heeft het gevoel dat u een boel mist, omdat u nog niet zo goed mee kan komen op de computer, tablet of smarphone. We gaan het vanavond hebben over de digitalisering en hoe dat is voor mensen die er niet zo makkelijk in mee kunnen komen.


Daarover praten we met 

Maikel Meeuwse werkt bij Student aan Huis. Als telefonist staat hij mensen met computervragen te woord, maar hij gaat ook zelf langs bij mensen die vragen hebben over hun computer, tablet of smartphone. Het komt zelfs voor dat hij problemen met navigatiesystemen op moet lossen. Tijdens het uitvoeren van een update of virusscanner heeft hij alle tijd om een praatje te maken met de klanten, en zo weet hij goed welke vragen en onzekerheden er spelen.

 

Marcella Boet zat als huisvrouw thuis, en dacht dat het misschien wel leuk zou zijn om een facebookgroep te beginnen voor senioren. Dat deed ze samen met haar neef en inmiddels zit de facebookgroep Senioren Online op ruim 2500 leden en post ze dagelijks berichten over onderwerpen die ouderen bezighouden.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1