appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuws en Co

Dit is de Nacht

'Ik noem het liever alleen zijn'

dinsdag 22 december 2015, 03:00 uur

De meeste mensen vieren de feestdagen in het bijzijn van familie en vrienden. Maar er zijn ook veel mensen die dit helaas niet kunnen. De eenzaamheid heeft voor hen de overhand tijdens deze tijd. Myra de Wildt heeft dit ook gemerkt onder alleenstaande moeders. Zij richtte HappySingleMoms op en probeert de vrouwen te helpen om een minder eenzame Kerst te vieren.

Monique de Wild is een van die vrouwen. Zij voelt zich al tijden eenzaam, zelfs wanneer ze in het bijzijn van andere mensen was. Haar ervaringen wil ze delen, net als Patrick Coomans. De 26-jarige man had tien jaar geen contact met zijn ouders en gaat nu voor het eerst sinds jaren weer Kerst met familie doorbrengen. 


‘Ik ben nooit echt voor mijn eenzaamheid uitgekomen’


Drie verhalen over eenzaam zijn


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1