appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Reporter Radio

Dit is de Dag

Presentator: Tijs van den Brink

Luister terug

Protest kranten VS tegen Trump terecht?

donderdag 16 augustus 2018

Hebben Amerikaanse kranten terecht geprotesteerd tegen de vijandige retoriek van president Donald Trump? 

Willem Post (VS-deskundige) en Hans Nijenhuis (AD) vinden van wel. De president gaat te ver door kranten weg te zetten als vijand van het volk, stellen zij. 

Amerika-kenner Raymond Mens is het ermee oneens. Hij vindt dat media Trump zelf groot hebben gemaakt, en ook van hem profiteren. Trump spint juist garen bij de actie van de kranten, is zijn stelling.

In totaal driehonderd kranten in Amerika hebben zich uitgesproken voor de persvrijheid en tegen Trump. De Washington Post deed niet mee. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1