appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Dit is de Dag

'We willen allemaal wel André Kuipers zijn'

dinsdag 30 oktober 2012, 14:30 uur

'Het heeft iets heel erg aansprekends; je zoekt avontuur en uitdaging. Het zit in ons allemaal om een beetje ruimtevaarder te zijn', zei Kuipers biograaf Sander Koenen in Dit is De Dag.

Koenen begrijpt dat de astronaut  voor veel mensen een held is. Het feit dat hij in zijn eentje erin geslaagd is een dreigende bezuiniging - op ruimtevaart - van tafel te krijgen, draagt volgens Koenen duidelijk bij aan de Kuipers' heldenstatus. Hij vindt André Kuipers  een typisch Nederlandse held. Koenen trok voor de  biografie van de ruimtevaarder  twee jaar intensief met Kuipers op en volgde hem overal - behalve in de ruimte.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1