appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Dit is de Dag

Presentator: Tijs van den Brink, Margje Fikse

Luister terug

'VOG staat tweede kans in de weg'

donderdag 2 februari 2017

Mensen met een strafblad moeten soms te lang wachten op een verklaring omtrent gedrag. En sommige ex-criminelen sluiten zichzelf al uit van banen, omdat ze op voorhand denken dat ze toch geen VOG krijgen.

Dat zei advocate Elina Kurtovic in Dit is de dag. 'Zo staat de overheid een tweede kans in de weg.' Ze verwijt bedrijven die een VOG vragen te weinig naar het verhaal achter de sollicitant te kijken en blind te varen op de aan- of afwezigheid van het papiertje.

CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg is wel voorstander van de verklaring, die vorig jaar totaal 1 miljoen keer werd aangevraagd. Ze pleit wel voor meer maatwerk.

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1