appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Dit is de Dag

Presentator: Tijs van den Brink

Luister terug

De positie en de verdedigingsstrategie van Mark Rutte

donderdag 1 april 2021

In de Tweede Kamer vindt vandaag een debat plaats over de formatie, en het document van verkenner Ollongren dat vorige week openbaar werd. Maar het spitst zich toe op de positie van premier Mark Rutte en dat ene zinnetje 'Pieter Omzigt, functie elders'. Rutte blijkt namelijk met de verkenners gesproken te hebben over Kamerlid Pieter Omtzigt. De Kamer is heel ontevreden over zijn verdediging dat hij daaraan geen herinnering heeft en het is nog maar de vraag of hij dat politiek overleeft.

In een extra lange aflevering van Dit is de Dag spreken we er in het eerste half uur erover met verslaggever Mark Lievisse Adriaanse van NRC, communicatiedeskundige Jan Driessen en onze spindoctors Jack de Vries en Julia Wouters. In het tweede half uur blijven de spindoctors zitten en schuiven politiek commentator Joost Vullings en hoogleraar staatsrecht Wim Voermans aan.

Deel II:

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1