appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Dit is de Dag

Presentator: Tijs van den Brink

Luister terug

Wie krijgen straks als eerste een vaccin?

woensdag 18 november 2020

Dit is de Dag waarop er opnieuw positief nieuws is uit de vaccin-wereld. Het Amerikaanse bedrijf Pfizer meldt nu dat hun vaccin voor 95 procent beschermt in plaats van de eerder genoemde 90 procent.
Maar waar beginnen we straks met vaccineren als het er eenmaal is? Wie mag vooraan in de rij staan? Morgen komt de Gezondheidsraad daarover met een advies.
We verkennen in Dit is de Dag alvast de mogelijkheden met de Londense ziekenhuisdirecteur Marcel Levi, met epidemioloog Frits Roosendaal en met een voormalig lid van de Gezondheidsraad, hoogleraar filosofie Marcel Verweij.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1