appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken

Dit is de Dag

Presentator: Margje Fikse

Wat is de oplossing voor het stuwmeer aan wachtende operaties?

dinsdag 12 mei 2020

Door de coronacrisis dreigt er een stuwmeer aan uitgestelde operaties te ontstaan. Uit een recente inventarisatie van de Nederlandse zorgautoriteit blijkt dat sinds begin maart 290.000 geplande behandelafspraken in de ziekenhuizen niet zijn doorgegaan. 

Een achterstand die volgens Rob Baatenburg de Jong, hoofdhalschirurg van het Erasmus MC, verre van realistisch is. Hij komt met een wiskundige formule die beslist of iemand voorrang krijgt op een operatie, of niet. Sarah Boers, huisarts in opleiding en postdoc onderzoeker medische ethiek in het UMC Utrecht, plaatst daar haar kanttekeningen bij.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1