appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Dit is de Dag

Presentator: Tijs van den Brink

Luister terug

Versoepel de bezoekregelingen voor verpleeghuizen

donderdag 16 april 2020

Het coronavirus slaat ook de verpleeghuizen in Nederland niet over. Op 900 locaties heeft het al toegeslagen. En vandaag werd duidelijk dat hoeveelheid bewoners dat ermee besmet raakt ook nog steeds stijgt. 

Volgens het RIVM blijft het aantal tehuizen waar het opsteekt wel binnen de perken dankzij het bezoekverbod. Maar hoe humaan is dat verbod nou eigenlijk?


Daarover een gesprek met klinisch ethicus van het Erasmus MC, Erwin Kompanje, met Conny Helder, Bestuurslid bij ActiZ, de branchevereniging voor zorgorganisaties en met Marianne van Dam. Haar vader zit op dit moment in een afgesloten verpleeghuis in Rotterdam.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1