appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Dit is de Dag

Presentator: Margje Fikse

Luister terug

Moeten we stoppen met gratis lunchconcerten?

vrijdag 10 mei 2019

Jonge muzikanten mogen tijdens de lunchconcerten spelen in de bekendste en grootste zalen van Nederland, ze krijgen hier niet voor betaald, maar doen wel ervaring op. Maar een groep muzikanten vindt dit niet eerlijk en eist een vergoeding voor het spelen tijdens deze gratis te bezoeken lunchconcerten. Is dat terecht?

Een gesprek met Merlijn Kerkhof, muziekjournalist bij De Volkskrant en Sywert van Lienden, muziekliefhebber en voormalig voorzitter van Entreé, de jongerenclub van het Concertgebouw.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1