appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Dit is de Dag

Presentator: Tijs van den Brink

Luister terug

Advocaten stoppen uit angst voor eigen veiligheid: staat de rechtstaat onder druk?

woensdag 22 januari 2020

De advocaten van de familie van kroongetuige Nabil B leggen hun werk neer uit angst voor hun eigen veiligheid. Is de rechtsstaat in gevaar als advocaten niet meer vrijuit hun werk kunnen doen? 

In Dit Is De Dag praten we erover met advocaat Vito Shukrula en Burgemeester Jos Wienen. Shukrula maakt zich zorgen over de rechtstaat en werd als advocaat zelf ernstig bedreigd door een criminele organisatie waardoor hij gedwongen was de verdediging te staken. Burgermeester Jos Wienen heeft wél vertrouwen in de veiligheid die de staat biedt. Hij is als  burgemeester van Haarlem bovendien verantwoordelijk voor veiligheid.


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1