appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS-Radio 1-Journaal

Dit is de Dag

Is het erg als streektalen of dialecten verdwijnen?

vrijdag 21 februari 2020, 18:36 uur

Het is de Internationale Dag van de Moedertaal. Een mooie aanleiding om te praten over alle streektalen die ons land rijk is: het Fries, Limburgs en het Nedersaksisch. Staan ze onder druk? En hoe erg is dat? 

Daarover een gesprek met Jos Swanenberg, hoogleraar taal en cultuur aan de Tilburg University, Harry van der Molen, Fries en Tweede Kamerlid voor het CDA en Huub Stapel, acteur, theatermaker maar bovenal ook Limburger.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1