appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Dit is de Dag

Presentator: Margje Fikse

Luister terug

Moeten we het Songfestival in Israël boycotten?

vrijdag 10 mei 2019

'Duncan, ga niet naar het Songfestival in Israël!' Dat zeiden vijf musici onlangs in het Algemeen Dagblad. De vijf vinden dat Israël de rechten van de Palestijnen schendt en dat de zanger een statement moet maken.

In Dit is de Dag bepleit Merlijn Twaalfhoven, één van de schrijvers van het artikel een boycot van Israël als Songfestivalland. Programmamakers Tom Mikkers, groot Songfestivalfanaat, is het oneens. Ook Lenny Kuhr, die in 1969 in het toen omstreden Spanje het Songfestival won, ziet Duncan liever gewoon gaan.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1