appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Bureau Sport Radio

Dit is de Dag

Presentator: Tijs van den Brink

Luister terug

Celibaat op de schop?

dinsdag 19 februari 2019

Dit is de dag waarop het Vaticaan bevestigt dat er een handboek bestaat voor priesters die een kind hebben. In het document staan richtlijnen over hoe priesters volgens het Vaticaan moeten handelen wanneer zij ontdekken vader te zijn. 

Voor de duidelijkheid: priesters in de katholieke kerk moeten eigenlijk celibatair leven, ze mogen geen relaties aangaan. Is dat celibaat dan nog wel van deze tijd? Een gesprek met Anton ten Klooster, priester en docent/onderzoeker aan de Universiteit van Tilburg, met theoloog Frank Bosman, en met oud-priester Rudy de Kruijff. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1