appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nachtzuster

Dit is de Dag

SP wil gratis kinderopvang in ruil voor steun vrouwenquotum

dinsdag 3 december 2019, 18:30 uur

Dit is de dag waarop de Tweede Kamer instemde met een vrouwenquotum voor beursgenoteerde bedrijven. Om tot een meerderheid te komen was de steun van de SP hard nodig. Maar de socialisten wilde alleen meestemmen als daar wat tegenover staat. De SP wil dat het aantrekkelijker wordt voor vrouwen wordt om te werken, onder andere door te kijken naar gratis kinderopvang. Het kabinet moet nu met een voorstel daarover komen.

Is gratis kinderopvang een goed idee? En gaat dat eraan bijdragen dat er meer vrouwen aan het werk gaan? Een gesprek met Jasper van Dijk van de SP, Chris Stoffer van de SGP en met Mara Yerkes van de Universiteit Utrecht. Zij doet onderzoek naar verschillen in hoe mannen en vrouwen werk en privé combineren.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1