appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Dit is de Dag

Presentator: Tijs van den Brink

Luister terug

Moet de kerk homo's hetzelfde behandelen als hetero's?

donderdag 15 november 2018

De leiding van Protestantse Kerk Nederland (PKN) vergaderde donderdag over de vraag of het kerkelijk homohuwelijk helemaal gelijk wordt gesteld aan het kerkelijk heterohuwelijk. Nu kunnen homostellen wel gezegend worden in de kerk, maar niet ingezegend, en dat is toch net even anders.
Commentator Jasper Klapwijk is vóór homo's in de kerk, maar legt uit waarom mensen die níet voor het kerkelijk homohuwelijk zijn dat ook mogen vinden (en daarmee niet discrimineren). Hij vindt dat voor beide opvattingen ruimte moet zijn binnen de PKN.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1