appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Dit is de Dag

75-plusser mag langer doorrijden zonder keuring

woensdag 19 juni 2019, 18:30 uur

Oudere automobilisten die wachten op verlenging van hun rijbewijs mogen waarschijnlijk een jaar langer blijven doorrijden. Minister Cora van Nieuwenhuizen wil 75-plussers tegemoetkomen omdat de wachttijd bij het CBR flink is opgelopen. Zij overweegt zelfs om deze keuring voor senioren helemaal af te schaffen. 

Wat moeten we vinden van die maatregel? Is het een aardig gebaar of hartstikke onveilig? Een gesprek met Tweede Kamerlid Remco Dijkstra (VVD) en met verkeerspsycholoog en gedragsspecialist Gerard Tertoolen. Ook spreken we Cees Muusse, hij is 75 en kan door de vertraging bij het CBR niet de weg op.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1