appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Dit is de Dag

Is er een cultuuromslag nodig bij mannen over ouderschapsverlof?

vrijdag 14 juni 2019, 18:30 uur

Uit een rapport van kenniscentrum Rutgers blijkt dat vaders wel meer betrokken willen zijn bij de zorg van hun kind, maar daar komt in de praktijk eigenlijk maar weinig van terecht. Ze maken namelijk geen tot weinig gebruik van ouderschapsverlof. Dat komt onder meer door gebrek aan steun en aanmoediging die ze ervaren op hun werk. Is er een cultuuromslag nodig? 

In Dit is de Dag een gesprek tussen opiniemaker en vader Sywert van Lienden, fractievoorzitter van D66 Den Haag Hanneke van der Werf en columnist Sietske Bergsma.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1