appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Dit is de Dag

Monarchie steeds minder populair bij jongeren, wat nu?

maandag 15 april 2019, 18:33 uur

Het koningshuis blijkt steeds minder populair te zijn onder jongeren, meldt onderzoeksbureau Ipsos. In 2007 was 70 procent van de ondervraagden tussen de 18 en 34 jaar nog enthousiast over het koningshuis. Nu is dat 55 procent. Heeft de monarchie nog een toekomst in Nederland? 

Pieter Meijers van de SGP-jongeren denkt van wel. Dennis van Driel van de Jonge Democraten stuurt aan op wat veranderingen, terwijl Twan Wilmes van de Jonge Socialisten pleit voor het afschaffen van de monarchie. Luister hier het hele gesprek terug. 


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1