appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Dit is de Dag

Presentator: Herman Wegter

Luister terug

De eerste registratie van een geaborteerde foetus

dinsdag 23 april 2019

Maandagavond was in het programma NieuwLicht op NPO2 te zien dat een vrouw die een abortus had ondergaan haar foetus liet inschrijven in de Basisregistratie Personen (BRP). Ze had spijt van haar keuze. Kun je zeggen dat door deze actie een geaborteerde foetus met terugwerkende kracht mens is geworden? En schijnt deze actie nieuw licht op het abortusdebat?

Een gesprek met Yara, de vrouw die haar geaborteerde kind liet registreren. En met medisch-ethicus Theo Boer die vindt dat de actie van Yara een goede aanzet is voor een hernieuwde discussie.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1