appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Dit is de Dag

Aantal verkeersslachtoffers stijgt. Moeten de boetes omhoog?

maandag 11 februari 2019, 18:31 uur

Voor de vijfde jaar op rij stijgt het aantal verkeersslachtoffers, dat blijkt uit cijfers van de politie. Afgelopen vrijdag bleek uit een ander onderzoek dat het aantal hardrijders sterk toeneemt. Hoe keren we dit tij?

In Dit is de Dag reageert José de Jong van Veilig Verkeer Nederland, die oproept om de boetes te verhogen voor recidivisten. Verkeersjurist Bert Kabel is het daar niet mee eens. Het enige dat helpt is de pakkans verhogen, zegt hij.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1