appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Dit is de Dag

Moeten we onlinecolleges afschaffen?

vrijdag 1 februari 2019, 18:34 uur

Als student kun je tegenwoordig aan de meeste universiteiten je colleges online volgen of terugkijken. Handig als je een keer ziek bent, maar aan de Rijksuniversiteit Groningen zien ze dat studenten vaker wegblijven uit de collegezaal en de lessen bingewatchen voor de tentamenweek. Vormen onlinecolleges een verrijking voor de student of moeten ze worden afgeschaft?

Een gesprek met Hans ter Haar, universitair docent notarieel recht aan de Rijksuniversiteit Groningen, en met Tom van den Brink, voorzitter van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO).

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1