appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume

Dit is de Dag

Advocaten: 'Gang naar de rechter straks alleen nog voor de rijken'

woensdag 23 januari 2019, 18:39 uur

Woensdag debatteerde de Tweede Kamer over de nieuwe plannen van minister Dekker om de gesubsidieerde rechtsbijstand flink te verbouwen. Het is te duur en de burger zou een stuk zelfredzamer moeten worden. Advocaten zijn het daar niet mee eens. Ze staakten vorige week al, omdat de angst heerst dat rechtsbijstand alleen nog maar voor de rijken toegankelijk zal worden. 

In Dit is de Dag Hein Vogel, van de Vereniging Sociale Advocatuur Nederland. En Krijn van Beek van policy design studio, hij begeleidde de gesprekken op het ministerie.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1