appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume

Dit is de Dag

Kunnen we wat doen aan de biggensterfte?

dinsdag 8 januari 2019, 18:31 uur

Elk jaar sterven zo'n vijf miljoen biggen in de Nederlandse varkensstallen. Dat is ruim 13 procent van het totale aantal. Het is de afgelopen tien jaar niet gelukt om deze biggensterfte te laten dalen, terwijl dat wel de bedoeling was. Sterker nog, de biggensterfte is juist tóegenomen ondanks alle goede bedoelingen.

Volgens Frederieke Schouten van Varkens in Nood kan die biggensterfte best omlaag naar 10 procent, maar daar is Linda Janssen, voorzitter van de Producenten Organisatie Varkenshouderij, het niet mee eens.

(Check hier de reportage van Nieuwsuur over biggensterfte)

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1