appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume

Dit is de Dag

NVJ: Reactie van Trouw na racistische reacties had steviger gemoeten.

donderdag 29 november 2018, 18:36 uur

Vandaag werd bekend dat journaliste Seada Nourhussen stopt met haar column in dagblad Trouw vanwege 'extreme, negatieve en soms racistische reacties', aldus de hoofdredactie. Gisteren deed NRC-columnist Clarice Gargard aangifte tegen de mensen die haar bedreigden en racistisch bejegenden toen zij op Facebook een live-video uitzond van de anti-Zwarte piet demonstratie in Amstelveen. 

Clarice Gargard is te gast in Dit is de Dag, samen met algemeen secretaris van de Nederlandse Vereniging van Journalisten Thomas Bruning. "De reactie van Trouw had wat steviger gemoeten," vindt Bruning die pleit voor een bredere missie om columnisten beter te steunen als ze bedreigd of racistisch bejegend worden. Clarice Gargard is het daarmee eens. "Ik ben nu zelf naar de politie gegaan, maar het zou fijn zijn om rugdekking te hebben van werkgevers."

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1