appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume

Dit is de Dag

Mag je appen in een zelfrijdende auto?

donderdag 8 november 2018, 18:32 uur

Trendwatcher Vincent Everts moest voor de rechter verschijnen omdat hij vorig jaar twee boetes kreeg voor het rijden met telefoon in z'n hand, terwijl hij in een Tesla met automatische zelfbesturing reed. Everts vindt dat hij geen boete hoeft te betalen, omdat een zelfrijdende auto veilig genoeg is om als bestuurder andere dingen te doen. 

Zijn deze boetes terecht of niet? En hoe gaan we hiermee om in de toekomst, als er steeds meer zelfrijdende auto's komen? In Dit is de Dag een gesprek met Vincent Everts, verkeersrechtadvocaat Bert Kabel en hoogleraar robotica aan de TU in Eindhoven, Maarten Steinbuch. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1