appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

Dit is de Dag

Een Nederlandse gezant voor geloofsvrijheid?

donderdag 8 november 2018, 18:30 uur

Volgende week wordt in de Tweede Kamer gedebatteerd over de begroting van Buitenlandse Zaken. En in die begroting moet geld opzij worden gezet voor een Nederlandse gezant voor geloofsvrijheid als het aan CDA-kamerlid Martijn van Helvert ligt. 'Er heerst religieus analfabetisme bij Buitenlandse Zaken', vindt hij.

Maar is zo'n speciale gezant wel nodig? Commentator Jan Willem Wits vindt het maar symboolpolitiek. Voorzitter van het Humanistisch Verbond Boris van der Ham vindt dat een gezant juist een diverser takenpakket moet hebben en ook aandacht moet hebben voor de vervolging van ongelovigen.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1