appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Dit is de Dag

3 redenen om voor de wintertijd te kiezen

dinsdag 16 oktober 2018, 18:32 uur

Het Europees parlement heeft besloten dat er een eind moet komen aan het wisselen tussen de zomer- en de wintertijd. Binnenkort is het gedaan met het uurtje vooruit in de zomer en achteruit in de winter. In plaats daarvan moet er het hele jaar één tijd aangehouden worden. Maar wat is dan wijsheid, moeten we permanent de zomer- of de wintertijd hanteren? De lidstaten mogen zelf kiezen, en er wordt nog volop getwijfeld.

In Dit is de dag legt hoogleraar 'Chronobiologie en Gezondheid' Bert van der Horst aan CDA-Europarlementarier Annie Schreijer Pierik uit waarom we voor de wintertijd moeten kiezen.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1