appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Dit is de Dag

Presentator: Tijs van den Brink

Luister terug

'Traditionele mannelijkheid is schadelijk'

woensdag 9 januari 2019

'Traditionele mannelijkheid zoals competitiedrang, dominantie en agressie, is schadelijk.' Dat zegt de gezaghebbende Amerikaanse Vereniging voor Psychologen, APA. Na veertig jaar onderzoek is dit de conclusie en daarom komt de vereniging met een richtlijn hoe psychologen het best kunnen omgaan met jongens en mannen.

Een gesprek met Jens van Tricht, oprichter van Emancipator, een organisatie voor mannen en emancipatie. Hij schreef ook het boek 'Waarom feminisme goed is voor mannen'. En met Tom Gorny van het bedrijf Masterflirt, hij traint mannen in hun persoonlijke groei en succes met vrouwen.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1