appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume

Dit is de Dag

'Goed dat Halsema niet wil samenwerken met salafisten'

donderdag 23 augustus 2018, 18:31 uur

Woensdag kondigde burgemeester Femke Halsema van Amsterdam aan dat haar stad niet gaat samenwerken met salafistische moskeeën en organisaties. Haar voorganger Jozias van Aartsen vond het juist belangrijk om wel met orthodoxe moslims te gaan samenwerken.

Is het terecht dat Femke Halsema niet wil samenwerken met salafistische moslims? Of is die samenwerking juist nodig in de strijd tegen radicalisering? Arabist Jan Jaap de Ruiter vindt het een goede beslissing van Halsmema. Advocaat Anis Boumanjal van de AlFitrah Moskee, die vaak wordt aangeduid als salafistisch, vindt het juist onverstandig. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1