appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Kunststof

Dit is de Dag

Presentator: Tijs van den Brink

Luister terug

Minder tevreden als vrouw meer verdient dan man

dinsdag 12 februari 2019

Dit is de dag waarop in Volkskrant en in Trouw te lezen is dat mannen én vrouwen hun relatie een lager cijfer geven, zodra de vrouw meer verdient dan haar partner. Dat blijkt uit het proefschrift van socioloog Niels Blom. Hij promoveerde op dit onderwerp bij de Radboud Universiteit.  

Blom ontdekte dat stellen bij wie werk en inkomen op een traditionele manier verdeeld zijn, het meest tevreden zijn over hun relatie. 

Welke conclusies moeten we daaruit trekken? Een gesprek met Marianne Zwagerman, die een boek schreef waarin zij vrouwen aanspoort om aan het werk te gaan, en met  Kamerlid Chris Stoffer van de SGP, een partij die de traditionele rolverdeling een warm hart toedraagt.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1