appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Dit is de Dag

Presentator: Tijs van den Brink

Luister terug

Ex-PVV'er Joram van Klaveren bekeerde zich tot de islam

maandag 4 februari 2019

Oud PVV-Tweede Kamerlid Joram van Klaveren maakt bekend bekeerd te zijn tot de islam. Een opmerkelijke stap, terugkijkend op zijn politieke verleden waarin hij regelmatig zijn kritiek uitte op de islam en zelfs islamwoordvoerder was voor de partij. 

In zijn boek 'Afvallige' legt hij uit hoe hij tot de conclusie is gekomen om voortaan als moslim door het leven te gaan, en afscheid te nemen van het christendom. Hij gaat hier in Dit is de Dag over in gesprek met Tijs van den Brink. In Dit is de Dag reageren ook imam Azzedine Karat die betrokken was bij de bekering en Sjirk Kuijper, hoofdredacteur van het christelijke Nederlands Dagblad.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1