appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Dit is de Dag

Zuckerberg geeft uitleg aan Europees Parlement

dinsdag 22 mei 2018, 18:30 uur

Het was eindelijk zo ver: Mark Zuckerberg werd ook in Europa verhoord. Dit naar aanleiding van het data schandaal rondom Cambridge Analytica, waarbij gegevens van miljoenen mensen op straat kwamen te liggen.

Paul Tang, Europarlementariër namens de PVDA, had Zuckerberg graag voor een groep experts gezet, want er is volgens hem nog veel meer te doen op het gebied van databeveiliging.

Volgens Andor Admiraal zet Zuckerberg daarentegen al goede stappen, maar zou het Europees parlement de verantwoording niet zo bij de consument en het bedrijfsleven moeten leggen. Europa zou zelf met betere wet- en regelgeving moeten komen!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1