appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Dit is de Dag

Presentator: Tijs van den Brink

Luister terug

Komt er ooit een rookvrije generatie?

woensdag 13 juni 2018

Woensdag werd bekend dat het Longfonds meer speeltuinen rookvrij wil maken. Voor de eerste 100 speeltuinen die zich aanmelden is een gratis 'rookvrij'-bord beschikbaar dat bij de ingang geplaatst kan worden. Ook werd er woensdag een onderzoek van het RIVM gepubliceerd waaruit bleek dat in sigaretten veel grotere hoeveelheden schadelijke en verslavende stoffen zitten dan eerder gedacht.

Komt er ooit een rookvrije generatie? We bespreken het met twee experts. Esther Croes is arts en verbonden aan het Trimbos instituut en Arie Dijkstra is hoogleraar gezondheidspsychologie aan de rijksuniversiteit Groningen.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1