appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

Dit is de Dag

Karimi: 'Oxfam had misbruik moeten melden'

dinsdag 6 maart 2018, 18:30 uur

Oxfam had in 2011 de informatie over seksueel misbruik op Haiti moeten melden aan het publiek. Dat zegt directeur Farah Karimi van de Nederlandse tak van de hulporganisatie. Onlangs kwam het schandaal naar buiten dat medewerkers van de Britse afdeling van Oxfam zich na de aardbeving op Haïti grensoverschrijdend hadden gedragen naar vrouwen en kinderen.

Volgens Karimi heeft Oxfam in financiële verantwoordigensrapporten over de besteding van hulpgeld wel de misdragingen omschreven. Pers en politici besteedden er toen geen aandacht aan. 'Maar we hadden het op grotere schaal kunnen melden', zegt de directeur nu.

De Tweede Kamer debatteert dinsdagavond met minister Kaag over seksueel wangedrag bij hulporganisaties.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1