appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Wat het daglicht niet verdragen kan

Dit is de Dag

Presentator: Tijs van den Brink

Luister terug

Hoe omgaan met ouders die twijfelen over vaccinaties?

maandag 20 augustus 2018

Wereldgezondheidsorganisatie WHO slaat alarm over de grootste mazelenepidemie in tien jaar. De vraag is of er de komende jaren meer van dit soort epidemieën volgen, want in Nederland is de vaccinatiegraad het afgelopen jaar opnieuw gedaald.
Hoe moeten we omgaan met het feit dat steeds meer ouders twijfelen of ze hun kinderen willen laten inenten? Een gesprek daarover met jeugdarts Marieke Morssinkhof, Sanne Windey, die twijfelde over vaccineren, columniste Irene de Bel en Gerrit Knol, wethouder in Zwartewaterland, een gemeente met een lage vaccinatiegraad.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1