appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Dit is de Dag

"Stop de file, begin om 11 uur"

vrijdag 8 december 2017, 18:31 uur

Files kosten de transportsector jaarlijks 1,2 miljard euro. Chauffeurs moeten omrijden en spullen worden te laat in winkels geleverd. Het Rijk investeert in meer asfalt, maar volgens de sector is dat nog lang niet genoeg. 

Dit is de Dag commentator Mei Li Vos heeft een andere oplossing: laat de helft van Nederland om 11 uur beginnen. Volgens haar moeten we stoppen met het vasthouden aan de traditionele kantooruren, want als je later begint rijd je veel beter door. Dan hoeven we ook niet meer te investeren in meer asfalt en besparen we dus veel geld. Kortom: "Stop de file, begin om 11 uur." 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1