appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume

Dit is de Dag

'Glijdende schaal van Charlottesville naar Forum voor Democratie'

maandag 14 augustus 2017, 18:30 uur

Trouw-columnist Stevo Akkerman trekt een lijn van het geweld in Charlottesville naar partijen zoals PVV en Forum voor Democratie. Deze politieke partijen nemen te weinig afstand van extreem rechts, vindt hij. 'Er is sprake van een glijdende schaal', aldus Akkerman. Journalist Bart Schut van het Nieuw Israëlitisch Weekblad vindt dit onzin en ziet het als demoniseren. 

Afgelopen weekend liepen de gemoederen hoog op in de Amerikaanse stad Charlottesville tijdens demonstraties van rechts-extremisten en racisten. Honderden demonstranten, onder wie nazi’s en Ku Klux Klan-leden, riepen daar leuzen als ‘witte levens doen ertoe’ en ‘maak een eind aan immigratie’. Er vielen een dode en tientallen gewonden toen een rechts-extremist op het publiek inreed. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1