appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nachtzuster

Dit is de Dag

'We moeten niet met embryo's knutselen'

dinsdag 28 maart 2017, 18:30 uur

Henk Jochemsen heeft ernstige bezwaren tegen het advies van de Gezondheidsraad om embryo's te kweken voor onderzoek. Je moet niet met menselijk leven gaan knutselen, aldus de bijzonder hoogleraar christelijke filosofie. 

Annelien Bredenoord, Eerste Kamerlid van D66, vindt het advies juist een belangrijke stap. De embryo's kunnen worden gebruikt om ernstige ziektes uit te bannen. Zij wil dat de Embryowet voor dat doel wordt aangepast. 


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1