appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Humberto

Dit is de Dag

Helft verkiezingsprogramma's is in strijd met de rechtsstaat

dinsdag 14 februari 2017, 18:39 uur

Dinsdag concludeerde de Nederlandse Orde van Advocaten dat bijna de helft van de verkiezingsprogramma’s van grote politieke partijen in strijd is met de rechtsstaat.

Bijvoorbeeld: Het CDA stelt voor om buitenlandse financiering van moskeeën te verbieden. De PVV wil geen immigranten uit islamitische landen. En de VVD bepleit om Nederlanders die zich aansluiten bij een terroristische organisatie eventueel statenloos te maken. Deze voorstellen zijn in strijd met geldende mensenrechten, zo meldt de Orde. Commentator Elma Drayer stelt vindt het stemmingmakerij en zegt dat de rechtsstaat sterk genoeg is om onwettige voorstellen af te vangen.


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1