appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Dit is de Dag

Presentator: Tijs van den Brink

Luister terug

Van Engelshoven wil af van rolbevestigend speelgoed

donderdag 26 september 2019

Dit is de dag waarop een oproep van minister Ingrid van Engelshoven van Emancipatie veel stof deed opwaaien. Ze roept speelgoedfabrikanten op rolbevestigend speelgoed in hun collectie ‘onder de loep te nemen’. Volgens de minister zit speelgoed vol met stereotypische rolmodellen. Zo zijn meisjes vaak verzorgend en jongens avontuurlijk.

Een gesprek met psychiater Esther van Fenema, communicatiestrateeg en schrijfster Julia Wouters en met Marlotte Groen, eigenaar van speelgoedwinkel Speelpakhuis hier in Hilversum.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1