appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

Dit is de Dag

D66 wil asielzoekers meteen laten integreren

maandag 30 januari 2017, 18:30 uur

Asielzoekers moeten, wanneer zij een EU-land inkomen, direct taalles, onderdak, medische zorg en een baan krijgen. Ook als ze nog geen verblijfsvergunning hebben. Dat betoogt D66 europarlementariër Sophie in 't Veld. Haar partij komt dinsdag met een plan in het Europees Parlement.

CDA collega Jeroen Lenaers vindt dat vooral geïnvesteerd moet worden in asielzoekers die mogen blijven, en niet in iedereen die het land inkomt. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1