appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Dit is de Dag

Presentator: Tijs van den Brink

Luister terug

Bietenboeren willen van verbod op 'bijengif' af

dinsdag 22 mei 2018

De boerenbelangenorganisatie LTO wil dat Nederlandse bietenboeren worden vrijgesteld van het Europese verbod op 'bijengif'. Aan minister Schouten vraagt de LTO daarom een verzoek tot vrijstelling bij de Europese Commissie in te dienen.

Jaap van Wenem, voorzitter Akkerbouw bij de LTO, licht in Dit is de dag het verzoek toe. Landbouwingenieur Bertus Buizer is het niet met de boeren eens. Hij denkt dat bietenboeren prima zonder 'bijengif' suikerbieten kunnen telen.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1