appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Dit is de Dag

PvdA wil keurmerk voor hondentrainers

woensdag 24 augustus 2016, 18:36 uur

"We hoopten dat de branche zelf werk zou maken van een keurmerk voor hondentrainers, maar dat is niet gebeurd. De tijd is nu wel rijp om het politiek aan de kaak te stellen en te zorgen dat het keurmerk er komt." Dat liet PvdA Tweede Kamerlid Tjeerd van Dekken weten aan Dit is de Dag.

Na de aanval op een kleuter door vier rottweilers klinkt opnieuw de roep om hondeneigenaren te verplichten hun huisdier op te voeden. Wat de PvdA betreft komt er ook een verplichte cursus voor gevaarlijke honden. 

'Maar niet elke hondentrainer is een goede, weet ik uit ervaring,' zegt Tjeerd van Dekken. Consumenten weten nu ook niet waar ze het beste terecht kunnen. Daar moet verandering in komen, vindt ook de Hondenbescherming.

Lees ook: PvdA: baasje en trainer vechthond verplicht op cursus

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1